Yacht Charter

Atunci cand va planificati vacanta pe yacht, oriunde in lume, nu exista decat o singura alegere ... agentia Yacht Holidays!

Bazandu-ne pe experienta noastra, va putem asigura ca serviciile oferite de noi va vor imbogati experienta in ceea ce priveste calatoriile. Pachetele noastre de calatorie sunt garantate de unele dintre cele mai mari agentii de yacht charter din lume, precum Sunsail - TUI Travel PLC, Kiriacoulis Grecia sau NCP Croatia.

Ambarcatiunile pe care vi le punem la dispozitie sunt construite de cei mai renumiti producatori si respecta cele mai inalte standarde. Toate sunt dotate cu echipament specific de siguranta si confort.

Departamentul nostru de razervari va va ajuta sa alegeti ambarcatiunea dorita, iar odata ajunsi la destinatie, colaboratorii nostri va vor ajuta sa va stabiliti itinerariul si va vor da in primire ambarcatiunea aleasa.

Va rugam sa ne trimiteti solicitarea dumneavoastra pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


CE TREBUIE SA STIM?

Inchirierea ambarcatiunii dorite (Bareboat Charter)

1.Introducere
Prin plata unui program oferit de Yacht Holidays, se accepta un contract bilateral. Tot ce este publicat in aceste programe devine obligatoriu pentru amandoua partile si formeaza o obligatie legala si parte din contract. Doar aceste conditii sunt baza oricarui proces contractual legal, dintre cele doua parti. Va rugam cititi cu atentie contractul!

2.Rezervari si plata
Va puteti rezerva yachtul prin e-mail, telefon, fax sau direct de pe motorul de cautare Yacht Finder.
Pe yachtul inchiriat, complet echipat, se poate face imbarcarea numai dupa ce termenii de plata au fost indepliniti (50% cand se efectueaza rezervarea si restul cu cel putin 4 saptamani inainte de data inchirierii). De asemenea, clientul trebuie sa trimita o lista completa cu echipajul catre Yacht Holidays, cu 4 saptamani inainte de data inchirierii.

3. Inchiriere
Taxa de inchiriere, conform listei de preturi a partenerilor oficiali, include yachtul echipat si inventarul ambarcatiunii. Taxa de inchiriere nu include alte costuri, precum: mancarea, combustibilul sau taxele de acostare in marine. Yachtul este predat clientului, cu plinul de combustibil si apa, curat si in conditii perfecte de functionare si tot asa ar trebui returnat proprietarului.

4. Anulare
Daca clientul, pentru un motiv anume, nu mai poate folosi yachtul, este liber sa gaseasca un inlocuitor, care va prelua drepturile si obligatiile sale, insa doar cu acordul proprietarului.
Daca clientul nu gaseste un inlocuitor, proprietarul are dreptul sa retina astfel 30% din suma totala, cand anularea se face cu 2 luni inainte de data inchirierii, 50% din suma pentru o anulare cu 3 saptamani inainte de data inchirierii, si 100% pentru o anulare cu 2 saptamani inainte.

5. Garantie
Inainte de imbarcare, trebuie platita o garantie returnabila, cu banii jos sau cu o carte de credit. (Aceasta suma difera de la yacht la yacht). Garantia se va restitui in totalitate daca debarcarea se va face la timpul stabilit in contract si daca yachtul nu a suferit defectiuni sau alte pagube.

6. Asigurare
Fiecare yacht are asigurare CASCO si asigurare obligatore pentru fiecare pasager. Daca yachtul sufera defectiuni, clientul este obligat sa suporte costurile reparatiei din suma lasata drept garantie. Daca reparatiile depasesc suma din depozit, cheltuielile sunt suportate de asigurarea CASCO. Daca se inregistreaza daune din neglijenta clientului sau daune neraportate, clientul va suporta toate cheltuielie. Lucrurile personale ale skipper-ului si ale membrilor echipajului nu sunt asigurate, recomandandu-se asigurare separata.

7. Imbarcarea si debarcarea de pe yacht (de regula, dar nu obligatoriu)

Imbarcare: SAMBATA DE LA ORA 18.00
Debarcare: SAMBATA PANA LA ORA 9.00

Doar yachturile complet echipate, cu plinul facut si in conditii optime de functionare vor fi inmanate clientului. In aceleasi conditii trebuie returnate propietarului. Orice defect ascuns al yachtului sau al echipamentului, nestiute de propietar in momentul inmanarii yachtului sau orice defectiune aparuta dupa ce yachtula fost inmanat clientului, nu da nici un drept sa se ceara o reducere din taxa de inchiriere a yachtului. Daca continuarea excursiei nu este posibila din orice motiv, sau data de intoarcere se va schimba, trebuie informat imediat managerul bazei, pentru viitoare instructiuni. Daca data de intoarcere se schimba din cauza vremii nefavorabile, clientul va suporta orice alta cheltuiala aparuta. Din aceasta cauza va sugeram o transmitere buna a planului de navigatie. Clientul trebuie sa predea yachtul, conform contractului, in portul si ora stabilite. Daca clientul este in intarziere sau aduce yachtul in alt port decat cel stabilit, clientul accepta si garanteaza ca va plati orice intaziere pana la 3 ore cu suma aferenta unei zile de inchiriere. Intarzierea cu mai mult de 3 ore va tripla suma unei zile de inchiriere. Cheltuielie aditionale aparute din cauza unui eventual dezastru OBLIGA clientul sa informeze proprietarul imediat.

8. Obligatiile proprietarului
Proprietarul este obligat sa predea yachtul la locul si data stabilite, in conditii bune. In cazul in care proprietarul nu este capabil sa inmaneze yachtul rezervat, clientului i se va oferi astfel:
O ambarcatiune similara sau una mai buna la pretul stabilit, o ambarcatiune mai mica si returnarea diferentei de pret / sau in compensatie plata cazarii daca se asteapta pregatirea yachtului contractat. Suma compensatorie se poate ridica pana la pretul inchirierii barcii pentru perioada aferenta. Dupa o perioada de 24 de ore de asteptare fara succes clientul poate anula contractul de inchiriere al yachtului si i se va inapoia suma totala contractata.
Orice alte drepturi compensatorii sunt excluse.

9. Obligatiile si responsabilitatile clientului
Clientul trebuie sa manevreze yachtul cu grija si sa respecte toate obligatiile. Clientul trebuie sa detina certificatul adecvat de conducere a ambarcatiunii. Daca propietarul sau managerul de baza ajunge la concluzia ca skipperul (clientul) nu detine calitatile necesare conducerii ambarcatiunii, va avea sansa sa primeasca ajutor de la un skipper profesionist. Daca clientul nu doreste sa fie el skipper, va numi unul inainte de croaziera. Acea persoana va fi si ea responsabila in fata proprietarului. Clientul va fi responsabil daca va lasa barca in grija unei persoane neautorizate. Clientul nu are voie sa reinchirieze yachtul, sa-l dea altor persoane pentru inchiriere, pentru uz comercial sau pentru pescuit profesionist. Va naviga pe timp de noapte doar daca conditiile meteo sunt prielnice, nu va naviga in afara apelor teritoriale si se va supune tuturor vamelor si regulilor locale. Clientul este obligat sa tina si sa completeze jurnalul de bord corect si sa manevreze yachtulsi echipamentul corect. Clientul trebuie sa verifice uleiul motorului si nivelul apei. Avariile legate de lipsa apei si uleiului in motor nu intra in asigurarea barcii si vor fi suportate de client. In cazul unui accident grav, in care sunt implicate si alte vase, tot incidentul trebuie declarat in scris, semnat de toate persoanele implicate si raportat la capitania celui mai apropiat port. De asemenea, propietarul trebuie anuntat imediat. Daca clientul nu urmeaza aceste instructiuni, va suporta toate cheltuielile pentru repararea avariei. Prin semnarea listei de imbarcare, clientul confirma receptia ambarcatiunii in conditiile expuse in lista, care include de asemenea si partea navei aflate sub apa.

10. Plangeri
Proprietarul accepta plangerile doar in scris si semnate de amandoua partile la data returnarii yachtului.

11. Jurisdictie
In cazul unei dispute intre parti, se va incerca intelegerea de comun acord. Daca astfel nu se va rezolva problema, Curtea Suprema de Justitie din tara propietarului, va interveni.

SPECIFICATIILE YACHTULUI

In plus fata de echipamentul standard, yachturile pe care vi le punem la dispozitie sunt dotate si pentru a asigura comfortul maxim dorit. Majoritatea acestora includ urmatoarele:
· GPS
· Pilot automat
· Vinci electric
· Instrumente pentru vant
· Indicator pentru tancul de apa
· Alimentare cu 240 V pentru sistemele de refrigerare, boiler si incarcarea bateriilor
· Copertina impotriva soarelui {mosimage}
· Hublouri
· Barometru
· Traversa BBQ
· RIB cu motor outboard (optional pentru anumite destinatii)
· Echipament de scufundari
· Scara la bord
· Perne la cockpit
· Bucatarie echipata
· Radio FM/CD player
· Echipament de siguranta
Echipamantele de siguranta de la bordul yachturilor sunt conform cu standardele de calitate cele mai ridicate si indeplinesc cerintele zonelor de calatorie.

Charter cu echipaj

Descoperirea unei noi tari sau insule, navigand cu un motorboat sau cu un yacht cu vele este o experienta unica de care se poate bucura oricine, oriunde. Daca vreti o vacanta extraordinara si lipsita de griji, Yacht Holidays va pune la dispozitie skipperi cu experienta care sa va insoteasca pe tot parcursul calatoriei.
Astfel, veti putea innota, pescui si bucura de priveliste, profitand in acelasi timp de cunostintele skiperului in ceea ce priveste imprejurimile.
De asemenea, pentru ca rasfatul sa fie total, aveti posibilitatea de angaja bucatari si personal specializat pentru intretinerea ambarcatiunii.

Charter de unul singur

Cunoscatorii stiu insa ca nu este nimic mai frumos decat sa fii tu insuti skipperul yachtului.  Esti liber sa te bucuri de propria croaziera, independent, in liniste si pace. Poti sa-ti petreci timpul atat cat vrei pe plajele tale favorite sau in orasele pe care le-ai indragit, sau sa te bucuri de popasuri rapide, imbogatindu-ti vacanta cu cat mai multe experiente.
Aceasta este cea mai minunata si exclusivista aventura.

Provizii

Yacht Holidays are datoria de va informa asupra tuturor zonelor de unde puteti va puteti face proviziile pentru calatorie.
Majoritatea marinelor sunt dotate cu mini magazine, supermarketuri si alte magazine locale, toate situate la mica distanta de yachtul dumneavoastra.

La toate itinerariile noastre indicam unde exista posibilitatea efectuarii de provizii pe tmpul charterului. Acest lucru inseamna ca va puteti planifica din timp, cand si de unde puteti sa va faceti proviziile pentru calatorie.

Determinarea nivelului de pregatire

Inainte sa navighezi, este important sa determinam la ce nivel de experienta te vei simti cel mai comfortabil. Zonele de croaziera variaza in functie de puterea vantului si conditiile de navigatie, conditii care se pot schimba de la sezon la sezon.
Poti sa folosesti un ghid al destinatiilor, dar pentru a decide in ce zona de calatorie se incadreaza experienta ta, este suficient sa ne trimiteti un e-mail sau sa ne sunati si vom incerca impreuna sa determinam cel mai bun traseu de care sa te bucuri.

De indata ce stabilim ce vi se potriveste cel mai bine, partenerii nostri locali sunt gata sa va puna la dispozitie si alte informatii care privesc tarifele de cheiaj de la marinele unde o sa acostati si celelalte servicii asigurate. Ei sunt mai mult decat incantati sa va reimprospateze memoria cu informatii legate de partea tehnica a ambarcatiunii alese si daca veti avea nevoie de un mic ajutor, puteti sa va rezervati un sckipper pentru prima zi.

Responsabilitati pe timpul calatoriei

Yacht Holidays isi propune sa sprijine activitatile de protectie a mediului inconjurator, aducand in atentia tuturor celor care navigheaza si vor naviga pe apele lumii, urmatoarele aspecte:

Mediul inconjurator

1. Nu aruncati in apa resturi menajere, care pe langa aspectul urat pe care-l lasa in urma au si un efect nociv asupra faunei si vegetatiei marine;
2. Luati doar minimum necesar pe ambarcatiune.
3. Folositi apa economic, facand dusuri si nu baie in cada;
4. Folositi sampon si detergenti ecologici pentru a preveni poluarea apelor;
5. Inchideti aerul conditionat atunci cand nu aveti nevoie.

Dezvoltarea economica locala

1. Respectati cultura si traditia locului. Asigurati-va ca imbracamintea si comportamentul sunt adecvate locului pe care-l vizitati;
2. Gustati preparate traditionale recomandate de brosurile si ghidurile locale; in felul acesta veti contribui la dezvoltarea economica a locului vizitat.
3. Nu rupeti florile si nu adunati pietricele si scoici. Lasati-le pentru a se bucura si altii de frumusetea lor!